En dessert utan ost är en skönhet som saknar ett öga.
Un dessert sans fromage est une belle ā qui il manque un œil.
(Jean Anthelme Brillat-Savarin 1825)


Startsida Hur står det till? Hur liten är man? Ny livsstil; Vad då? Rådgivning Fler aspekter >Studier & länkar<

  Scienta necesse est! (Kunskapen är nödvändig!)

INNEHÅLL
Böcker: LCHF     Böcker: Evolutionen      Böcker: Jäv & pengar      Böcker: Recept     
Hemsidor med recept      Hemsidor (bloggar)     Föreningar/sammanslutningar etc.     Tidningar/övrigt    


Kunskap ger tillförsikt! Att LCHF har kommit i fokus för den ena människan efter den andra är en frukt av egna insikter. Enligt en undersökning (våren 2011) är det 23 % av befolkningen (drygt 2 miljoner människor) som äter LCHF-inspirerad kost. Av dessa är det över 500.000 som äter strikt LCHF. Alla dessa människor har själva tagit inititivet att förändra sitt kostinnehåll och de har kunskaper långt utöver rekommenderade kostråd. De har också skaffat sig egna erfarenheter som befäster vad de lärt sig.

Jag uppmanar var och en som läser detta att ta del av nedanstående kunskapsbank. Den finns numera på alla nivåer; Bibliotek, Internet och vanliga böcker. Sedan finns den bland bloggar, på Facebook och Twitter och säkert också bland människorna i Din närhet. Det är bara att ta för sig. Räkna med att hitta ännu mer om Du gogglar ett tag.

En varning är på sin plats: Förvirrande och motstridiga uppgifter finns det massor av. Det känns ibland, ja, det är de facto så, att det ingår i inblandade kommersiella intressen och även myndigheters rekommendationer att blanda bort korten för att sedan agera i den förvirring som uppstår. Detta har tydligt visat sig i de TV-debatter som sändes av och till. Det är t. o. m. så att dessa debatter framstått som rent skådespeleri då fakta, som framförts, varit rena lögner och ej givits möjligheter att bemötas. Så fungerar ju som bekant replikföringen ofta i teatervärlden!

Observera:
Grundregeln för LCHF är alltid minimalt med kolhydrater och tillgång till mättat fett samt förstås proteiner. That´s it!

Med egna kunskaper och erfarenheter faller man inte offer för "maktmänniskor" vars syfte är att befästa och utöka sin egen makt! God fortsättning med att komma vidare!

Böcker: LCHF

(upp)

Lars Wilsson:
  • Välfärdens ohälsa;
  • Naturlig mat - naturlig hälsa;
  • Om människan - ursprung, särställning, vägval;
  • Rädda vår mat - den goda, naturliga;
  • Jorden är gammal, bonden är ung;
Annika Dahlqvist:
  • Doktor Dahlqvists guide till bättre hälsa och viktkontroll;
  • Doktor Dahlqvists blogg;
Sten Sture Skaldeman:
  • Varför går jag inte ner i vikt?
  • GI-noll!
  • Ät dig ner i vikt;
  • Frågor och svar om Skaldemans diet;
  • Gott om svamp;

Lars-Erik Litsfeldt:
  • Fettskrämd;
  • Ät fet mat-bli frisk och smal;
  • Diabetes. Inte.;
Uffe Ravnskov:
  • Fett och kolesterol;
  • Hur kolesterolmyten hålls vid liv;
Anna J D Jacobsson:
Vägen från 137 kg

Martin Ingvar/Gunilla Eldh:
Hjärnkontroll på vikten
Karin Öckert:
Smärta i fokus
Andreas Eenfeldt:
Matrevolutionen

Ann Fernholm:
Ett sötare blod
Peter Benno, Ingemar Ernberg med flera:
Magen; bakterier, buller och brak
 
 

Jonas Colting:
Den nakna hälsan
Loren Cordain:
Stenålderskost
Gary Taube:
Varför blir vi feta?: Och vad vi ska göra åt det.

Anna Hallén:
LCHF för tjejer.
Frank Nilsson:
Istället för doping!
William Davis:
Brödberoende

Gary Taube:
Good calories, bad calories
Barry Groves:
Trick and treats
Weston A. Price:
Nutrition and Physical Degeneration

Böcker: Evolutionen.

(upp)

Lasse Berg:
Gryning över Kalahari
Skymmning övar Kalahari.
Jared Diamond:
Vete, vapen och virus
Jörg Spitz: Supervitamin D.
Lierre Keith:
Vegomyten

Böcker:
Jäv, förmåner och vinstintresse inom kost- och läkemedelsbranschen.

(upp)

Per Wikholm/Lars-Erik Litsfeldt:
Ideologin, pengarna och kostråden.
(Hur det gick till när dagens kostråd tog form på 70-talet och framåt)
John Virapen:
Piller & profiter
(Hur det går till inom läkemedelsindustrin)
Peter Rost:
Sjuka pengar
(Ännu ett vittnesbörd om hur det går till inom läkemedelsindustrin)

Ralf Sundberg:
Forskningsfusket! Så blir Du lurad av kost- och läkemedelsindustrin
William Engdahl:
Hotet mot livet




Böcker: med recept

(upp)

Doktor Dahlqvist & Airam:
Doktor Dahlqvists LCHF - Guide och kokbok
Doktor Dahlqvist & Airam: 2 LCHF-kokböcker

Anna J D Jacobsson:
Från mitt kök.
Lars-Erik Litsfeldt:
Ät fet mat.


Gun-Marie Nachtnebel:
Smörstekt
Sten-Sture Skaldeman:
Kokbok GI-noll!
GI-noll! För kvinnor som vill
äta sig smala
Sofie Hexeberg:
Frisk med LCHF : 100 recept med riktig mat

Hemsidor med recept

(upp)

www.noweightgain.com/?p=256
www.annajdjacobsson.wordpress.com
www.lchf-recept.se/
www.lchfmat.com/
nyttomat.se/
www.lchf-recept.nu/
blogg.passagen.se/fettbramat/
www.lchfrecept.com/ShowRecepy.aspx?ID=58
www.fettdieten.se/
Plus hur många som helst. Googla på "LCHFrecept!"  

Hemsidor med bloggar. (Ingen rangordning)


Josef Bobergs blogg/
Fet hälsa och skön musik: Mats Lindberg/


www.kostdoktorn.se/

annikadahlqvist.com/


kolhydrater.iFokus.se/

www.fatlies.wordpress.com/lchf/     


LCHF-forum/

www.lchf.se/
johannaskost.blogspot.com

Monique Forslunds hemsida/blogg

www.annajdjacobsson.wordpress.com/
www.gunnarlindgren.com/
blogg.passagen.se/matfrisk/


www.bittensaddiction.com/(om sockerberoende.)

www.annahallen.se/
livlinan.eu/index.html/
www.Kostdoktorn.se/Nytt
LifeZon (Monique Forslund)

Föreningar och sammanslutningar och annat att stötta!

Mf Hälsoutbildningar

Kostrådgivarna

www.konsumentsamverkan.se/

www.lchf.se/

www.nolaskogslchf.se/
Namninsamlingen för skolmaten. Mycket viktigt!/
www.kostdemokrati.se/


Tidningar/Övrigt

2 tidningar om LCHF:
LCHF-magasinet
LCHF - Mat & Hälsa

Studiecirkelmaterial:
livlinan.eu/html/njutmetoden.html
Ett studiecirkelmaterial av Frank Nilsson utkommet i feb.2012. Detta är ett annorlunda sätt att få kläm på hela fältet LCHF. LCHF innefattar ju så mycket. Men framför allt är det argumenteringen mot vanliga människor som inget vet som kan vara besvärligt. De är oftast fast i de farliga klichéerna. Titta på detta studiematerial! Det är användbart både privat och till grupparbete.


Till toppen av dokumentet

Created on ... juli 13 2011.