Säg mig vad Du äter och jag ska säga Dig vem Du är!
Dis-moi ce que tu manges, je te diray ce que tu es
(Jean Anthelme Brillat-Savarin 1825)
Startsida    Hur står det till?    Hur liten är man?    Ny livsstil; Vad då?    >Rådgivning<    Fler aspekter     Studier & Länkar

Lokal information
Klicka!

Det är alltså kostinnehållet som är grundläggande för vår hälsa och livskvalité samt för vår lust att vara med i livet. Det är balansen i helheten vi strävar efter. I vår tid är livsmönstret totalt annorlunda än det vi under miljontals år blivit formade i. Man kan gott säga att 1900-talet har gett oss en artfrämmande miljö att leva i. Egentligen klarar vi inte detta om man ser det ur evolutionssynpunkt (genperspektivet). Jag menar, att om vi inte kan hålla oss friska blir det här inte bra. Det är inte tal om att vrida tiden tillbaka. Vi lever här och nu och det finns massor av möjligheter att vara glada och tillfreds även i nutida miljö - om vi är friska!

Om Du vill så ställer jag upp på en genomgång av Din kostsituation med utgångspunkt i LCHF - konceptet. Som Du kan utläsa av denna hemsida (och massor med andra) är det alla sorters kolhydrater (stärkelse, socker, maltos etc) som måste minimeras i kosten. Till detta kommer att vår kropp måste få tillgång till det mättade, naturliga fettet (smör, animaliskt fett, kokkosfett etc.). Detta innebär att vi är normalt mätta, äter normal matmängd samt slipper sötsuget.

Mitt pris för det första samrådet på 1 till 1,5 timmar ligger på 600 kr inkl. moms. (enhetspris för lic. kostrådgivare). Vill man sedan följa upp och få synpunkter på vad som händer kostar 3 träffar 1400. En serie på fyra träffar kan vara tillräckligt för en lyckosam start. Jag vänder mig här i första hand mot boende i Lilla Edet, Ale och Kungälvs-regionerna.

Innan vi träffas behöver jag veta lite om Din hälsoprofil. Det är några frågor som kan utväxlas per post eller mail före första träffen.

Brevpost:här!
Min postadress är Stomvägen 33, 449 30, Nödinge.
Mailsvar: här!Välkommen med förfrågan!Rolf Aronsson
Lic. kostrådgivare, LCHF.

Tel: 070- 742 9046.
Mailadress: flora@minpost.nu.

För och efternamn*
E-post*
Meddelande*

Created on ... juli 10 2011 
tr>

Den sanna glädjen är att kunna/ orka glädja sig. Ta en minut och titta in i skapelsens lek med färger, former och konstruktioner!
Det är december 2016

kärleksört
Snö över blomsterbuskarna.
   

Julkaktus
Julkaktus
     

Viktiga kosttillskott

Det finns två kosttillskott som visat sig vara nödvändiga vare sig man äter enl. LCHF-konceptet eller inte. (Däremot bör man väl vara lite avvaktande till allt vad reklammakarna inom hälsokost- och apotekskonglomeraten producerar...)

  • Omega 3 bör vi tillföra våra kroppar.

    Orsak: Vår animaliska föda 2014 (tamdjur, fågel, fisk) är fullproppade med omega 6 (= kraftfoderuppfödda). Samma gäller vegetabiliska fetter (margarinerna). Den naturliga balansen mellan omega 3 och 6 i vår mat är rubbad. Den är ledsamt nog näst intill omöjlig att upprätthålla utan tillskott. Det kan behövas upp till 3 g omega 3 per dygn. Nämnda balans är nödvändig för att behålla en bra hälsa. Läs mera under fliken "Fler aspekter"! De som tar läkemedlet waran bör tala med läkare ang. omega 3-intag).

  • D - vitamin (animaliskt d-vitamin = D3) är nödvändigt att tillföra under den mörka årstiden här i Norden (aug. - maj.)

    Orsak: Soltiden och dess intensitet är för kort och låg så här långt norrut på klotet under nämnda tidsperiod. Till detta kommer att Livsmedelsverket rekom-menderar fel dos, vilket har vilselett många människor. Vi behöver minst 2000 IE per dygn (gärna upp till 5000) för att fylla behovet i vår del av världen.

    D-vitamin och kalcium arbetar tillsammans. Om Du har med mycket mejeriprodukter eller gröna grönsaker i Din matmeny bör Du kunna vara lugn för kalciumintaget. Men d-vitamin bör vi komplettera.

Båda ovannämnda tillskott finns att tillgå i hälsokost-affärerna. (Lokalt runt Kungälv/Ale finns Hälsoteket på Ale torg.)

Kom vidare...