Välkommen att studera en "gammal" livsstil:
LCHF (low-carb, highfat)

Startsida     Hur står det till?     Hur liten är man?     Ny livsstil; Vad då?     Rådgivning     Fler aspekter      Studier & LänkarJag heter Rolf Aronsson och ansvarar för denna site. Sedan 10 år tillbaka har jag praktiserat rel. strikt LCHF. Det innebär mycket lite kolhydrater och mycket fett, framför allt mättat fett. Mitt vittnesbörd om resultatet är samma som så många andras. Har gått ner de kilon som behövdes (inte så många för min del) men har framför allt upplevt hur livskvalitén förändrats. Jag är en 14 år gammal pensionär, som ser livet an med tillförsikt vilket inte var fallet vid pensioneringen. Då var det mer fråga om att bli gammal...

För tydlighetens skull vill jag nämna att jag är en av så många som hela sitt liv frossat i godsaker av alla de slag samt ätit fettsnålt. Jag kan skatta mig lycklig att ha haft starka förfäder i de generationer jag är en frukt av. Jag har välfärdsjukdomar i kroppen (det är ingen hemlighet) men de matchas framgångsrikt av det koncept denna hemsida står för: Bort med kolhydrater, in med alla sorters naturliga fetter samt proteiner, vitaminer och mineraler! Detta goda budskap gäller alltså även oss som levat vårt liv under andra hälften av 1900-talet och fått många funktioner störda i kroppen. På sikt rehabiliterar kroppen sig själv bara den får rätt näring och bränsle.

De 10 år jag alltså valt kost i enlighet med rel. strikt LCHF har gett mig en levande, framåtriktad utvecklingslinje. Våren 2011 genomgick jag utbildningen till Lic. Kostrådgivare - LCHF, som Mf-utbildningar i Stockholm består med. Det känns som att börja ett nytt liv med nya uppgifter. Ser man sig omkring är det många som nog behöver få veta att vår situation kostmässigt är ohållbar. Många, många ger sina kroppar felaktigt bränsle och defekta byggstenar.

Att det finns stora möjligheter för den enskilde att förändra denna situation kommer jag att berätta om för den som vill höra och läsa. Se närmare under fliken "Rådgivning" ovan! Se även vad kursen innehöll på följande länk:
Lic. kostrådgivare, LCHF.

Det gäller således kosten! Här handlar det om att mildra verkningarna av sjukdomarna i Det Metabola Syndromet, de s. k. välfärdssjuk-domarna. Men allra mest är det fråga om att hindra dessa sjukdomar från att invadera oss överhuvudtaget.

Studerar man lågkolhydrats/högfetts-konceptet och bestämmer sig för prova kan bl.a. 2 saker inträffa:

Created on ... juli 15 2011 

tr>

Den sanna glädjen är att kunna/ orka glädja sig. Ta en minut och titta in i skapelsens lek med färger, former och konstruktioner!
Det är december 2016

kärleksört
Snö över blomsterbuskarna.
   

Julkaktus
Julkaktus
     


För det första:

  • En övervikt kan drastiskt minska
  • Diabetes 2 kan mildras, ja, även stoppas.
  • Högt blodtryck kan normaliseras
  • Och viktigast: Du får lust och kraft att ta tag i ev. stressituationer och annat som kan behöva ändras i Ditt liv.

För det andra:
För den som tar i sin situation i tid, d.v.s. är frisk från början, finns det stora möjligheter att slippa sjukdomar av nämnda sort.
Hallå, alla ungdomar och ni som tränar mycket!

Om Du tänker i liknande banor som ovan så hör av Dig! Klicka på rådgivning ovan!

Rolf Aronsson
Tel: 070 - 742 9046.
Mailadress: flora@minpost.nu.

Till toppen av dokumentet